“Secvențe grafice” semnate de Beatrice-Octavia Păruș @ TNB

Începând cu 13 februarie 2024, în Foaierul Media (aripa Grand Hotel) al TNB, se deschide spre vizitare expoziția Secvențe grafice.

Vernisajul expoziției a avut loc vineri, 16 februarie și a fost deschisă de criticul de artă Marius Tița. 

După absolvirea Școlii Populară de Artă la secțiunea Grafică, Beatrice-Octavia Păruș urmează la Universitatea București cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul” - Artă Sacră - Conservare și Restaurare. În urma cursurilor de perfecționare în domeniul restaurării obține acreditarea ca expert din partea Ministerului Culturii în restaurarea de bunuri culturale mobile, tehnica pictură în ulei. Publică articole științifice de specialitate și participă la sesiuni de comunicare în domeniul restaurării.

Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România și a Asociației ”Filia- Artă Plastică Religioasă și Restaurare”, participă la expoziții de grup cu lucrări de grafică și nu numai.

Începând din 2017 își desfășoară activitatea în cadrul Muzeului Teatrului Național. Din anul 2020, după acreditarea Laboratorului de Restaurare, începe restaurarea tablourilor din colecția Muzeului.

Fire creativă și versatilă, de-a lungul timpului cochetează cu diverse forme plastice de exprimare, aducând conținut nou, substanță și suflu personal scenei artei tinere bucureștene.

În expoziția Secvențe Grafice, care se desfășoară în perioada 13 februarie - 3 martie 2024, în Foaierul Sălii Media a Teatrului Național ”I.L. Caragiale” Bucuresti, Beatrice-Octavia Păruș vă aduce în atenție o serie de 32 de lucrări de grafică realizate în tehnici diferite cum ar fi: cărbune, acuarelă, pastel, tehnică mixtă sau colaj pe hârtie și carton. Lucrările, secvențe diverse, patinează pe suprafața vizuală transmițând bucuria cromatică a alăturării nuanțelor sau merg în profunzime, împletind pe axa versuri-imagine, solicitând un exercițiu de transpunere și de trăire interioară, emoțională.

Expoziția poate fi vizitată zilnic între orele 11.00 – 18.00, cu excepția sărbătorilor legale când teatrul nu are activitate.

 

Descriere imagine