Coreea de Sud - SIAF 2021: Claudiu Victor Gheorghiu la a 28-a ediție a Festivalului internațional de artă de la Seul

 

Descriere imagine

 

În perioada 15-28 decembrie 2021 are loc a 28-a ediție a SIAF: Seoul International Art Festival, în acest an online, datorită pandemiei, intitulat „Knock Knock Knock”, Hanguk Art Museum, Insadong-Seul, Coreea de Sud. Manifestarea de prestigiu reunește artiști de pe toate continentele, fiind selectați un număr de 268 artiști din 59 de țări, majoritatea lor fiind prezenți la ediții anterioare, invitați de organizatori: World Culture Artists Association, Inc.(WCAA) si International Creative artists Association (ICAA). Curator al evenimentului este doamna Bosuk Lee, preşedintele celor două asociații, cunoscut și apreciat artist din Republica Coreea. În acest an co-organizator este Miracle City Gallery, preşedinte Kwon Young-Hoon.

Claudiu Victor Gheorghiu a fost selectat și invitat să reprezinte România pentru a patra oară, fiind o prezență constantă în ultimele două decenii la evenimente internaționale semnificative similare, cu precădere în Italia, dar și în Coreea de Sud, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Japonia, Peru. Artistul român este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România. La Festivalul internațional de artă de la Seul, eveniment consacrat în Asia de peste 20 de ani, a reprezentat România la a 24-a ediție din 2017 şi la a 16-a ediție din 2007, ambele pe simezele Muzeului Chosunilbo din Seul, precum şi la a 26-a ediție din 2020, online, datorită pandemiei.

Sursa: ziarul Ultima Oră, director general Teodora Marin, 14 decembrie 2021. SIAF 2021: Claudiu Victor Gheorghiu la a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Artă de la Seul, Coreea de Sud. https://ultima-ora.ro/siaf-2021-claudiu-victor-gheorghiu-la-a-28-a-editie-a-festivalului-international-de-arta-de-la-seul-coreea-de-sud/