Regulament de Organizare a Expozițiilor A.F.A.P.R.R. a U.A.P. din România

Art.1       Organizatorii au dreptul de a folosi imagini ale lucrărilor expuse, fără plata către autor, cu scopul promovării expoziţiei, în materialele publicitare ale expoziţiei în scop de informare, marketing şi educaţional, inclusiv în catalogul electronic online și în orice alt context pe care organizatorul îl consideră necesar.

Art.2       Pe întreaga durată a expoziţiei în spațiile de expunere pot avea loc și alte evenimente organizate de către AFAPRR sau de către gazdă.

Art.3       Lucrarile trebuie să fie dotate cu sistem de prindere, să aibă menționate pe verso următoarele elemente de identificare: numele autorului, titlul lucrării, tehnica realizării, dimensiunile, telefon, email. Nu vor fi expuse lucrările care nu respectă cerinţele!

Art.4       Organizatorul/curatorul poate avea în cadrul expoziţiei artişti invitaţi.

Art.5       Pentru lucrările trimise prin curier pe colet trebuie precizată adresa completă, inclusiv numărul de telefon mobil. În interiorul coletelor ce conţin lucrări ale mai multor artiști solicităm lista cu autorii. Costul transportului lucrărilor dus-întors va fi suportat de către fiecare participant. 

Art.6       Nu se acceptă trimiterea lucrărilor prin poștă.

Art.7       Organizatorii nu-şi asumă responsabilitatea pentru deteriorarea sau pierderea lucrărilor trimise prin curier.

Art.8       Pe întreaga durată a expoziţiei, participanţii nu îşi pot retrage lucrările, decât în mod exceptional, personal, pe bază de proces verbal, după obținerea acceptului organizatorului.

Art.9       Participarea lucrărilor în expoziţie se va face în urma selecţiei făcute de către juriu.

Art.10   Ridicarea lucrărilor se va face în data stabilită și anunțată din timp. Ulterior recuperarea lucrărilor se face în funcție de disponibilitatea organizatorului, de comun acord prin programare telefonică. Pentru o lună de întarziere se percepe taxă de depozitare de 50 de lei. Din a treia lună lucrarea intră în patrimoniul Asociației. PARTICIPANȚII CARE NU RIDICĂ LUCRĂRILE LA TIMP CONTACTEAZĂ DOAR CURATORUL-ORGANIZATORUL, NU CONDUCEREA MUZEULUI, INSTITUȚIEI, ETC., CARE A  GĂZDUIT EVENIMENTUL.

Art.11   Participanţii vor accepta panotarea lucrărilor în expoziţie așa cum a fost hotărâtă de către comisie şi vor respecta regulamentul.

Art.12   Participanții își asumă orice incident care poate degrada lucrarea- de genul inundații, cedarea simezei, zgărieri, etc. ( atenție icoane pe sticlă). Nu se pot cere despăgubiri.

Art.13   Taxa de participare se va stabili pentru fiecare expoziție în parte, în funcție de necesități.

Art.14   Participanții au obligația mai întâi de a citi prezentul regulament și apoi să înregistreze lucrările.

 

Descriere imagine