„Profil de iconar” - Lăcrămioara Anton

Rubrică realizată de Claudiu Victor Gheorghiu

Episodul al III-lea, 9-14 octombrie 2017, Lăcrămioara Anton, pictură din nou, Biserica Sfântul Ioan Gură de Aur a Parohiei Calea Târgu Jiului din Drobeta-Turnu Severin; autor al picturii interioare a bisericii Lăcrămioara Anton, impreună cu echipa sa(2012-2017). Aici am participat si la slujba arhierească de sfintire a Bisericii Sf. Ioan Gură de Aur din Drobeta-Turnu Severin, 8 octombrie 2017: Slujba de târnosire și ceremonialul liturgic au fost oficiate de IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu: IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, PS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, PS Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei.
 
Profil de iconar: Lăcrămioara Anton
Fragment din articolul publicat in ziarul Jurnalul Bucurestiului:
.....am răspuns cu drag invitatiei colegei mele din AFAPRR: Lăcrămioara Anton, aceea de a merge la sfințirea Bisericii Sfântul Ioan Gură de Aur din municipiul Drobeta-Turnu Severin, pictura bisericii in tehnica frescă fiind realizată de Lăcrămioara Anton(si echipa sa) in perioada 2012-2017. Stiam deja că slujba de târnosire și ceremonialul liturgic vor fi oficiate de IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu: IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, PS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, PS Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei. Asadar am plecat la drum pe o ploaie strasnică care ne-a insotit până in Strehaia, dar ocrotiti de Sf. Mucenici Serghie si Vah, prăznuiti pe 7 octombrie, ziua plecării noastre spre Drobeta-Turnu Severin, la aproape 350 km de Bucuresti. In dimineata Duminicii a XX-a după Rusalii(Învierea fiului văduvei din Nain) am mers asadar la sfintirea Bisericii Sf.Ioan Gură de Aur, preot paroh Adrian Căpitănescu, care a fost ridicat la rangul de Iconom Stavrofor cu această ocazie. Biserica Sfântul Ioan Gură de Aur este singura din Eparhia Severinului şi Strehaiei cu acest hram, iar lucrările la biserică au durat circa 6 ani.
Slujba târnosirii a fost săvârșită de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu IPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, alături de IPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, PS Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, PS Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei. La sfârsitul Sfintei Liturghii Arhieresti IPS Părinte Irineu a rostit cuvântul de învățătură. PS Părinte Nicodim a acordat din partea Episcopiei Severinului și Strehaiei gramate de recunoștință celor care s-au implicat la zidirea acestei biserici, alături de pr. paroh si alti crestini vrednici primind gramata si colega noastră Lăcrămioara Anton, pentru munca depusă timp de 5 ani, impreună cu echipa sa, pentru infrumusetarea bisericii cu pictură, in tehnica frescă. Felicitări sincere, PS Nicodim si părintele paroh Adrian Căpitănescu au avut numai cuvinte de apreciere pentru acest efort in Casa DOMNULUI. Multimea credinciosilor prezenți a putut trece apoi prin Sfântul Altar, asa cum am făcut si eu de două ori. Slavă lui DUMNEZEU pentru toate!
 
 
ARTICOLUL integral(are si FILM INCLUS) il puteti citi aici: https://www.jurnalul-bucurestiului.ro/profil-de-iconar-lacramioara-anton/
 
 
Descriere imagine