Invitație de Participare - "Restaurarea - modus vivendi"

Invitație de Participare - "Restaurarea - modus vivendi" @ sala Theodor Pallady a Academiei Române

Stimați colegi,

Fiind an aniversar, 25 de ani de la înființarea Asociației Artă Plastică Religioasă și Restaurare, vă invităm, să participați la ediția numărul 1, a expoziției eveniment: Restaurarea - modus vivendi, care se va desfășura în sala Theodor Pallady a Academiei Române, în intervalul 25 noiembrie- 6 decembrie 2019. Vernisajul va fi luni, 25 noiembrie, ora 16.

La această primă ediție, ne propunem o prezentare prin imagini, obiecte, afișe, a evoluției restaurării de la începutul său empiric până în prezent. Ne adresăm atât restauratorilor din zona patrimoniului mobil cât și imobil. Avem la dispoziție panouri și vitrine de prezentare.

Vă rugăm să participați cu următoarele categorii: relevee, instrumentar, aparate fotografice, fotografii alb-negru, jurnale de șantier, fișe de conservare, (documentație veche) obiecte restaurate, panouri de prezentare, palete, malerstok-uri, tot ceea ce  a fost reprezentativ pentru un șantier în trecut sau care să  reflecte nivelul științific al prezentului.

Fiind prima ediție este foarte important să prezentăm în mod sugestiv traseul celor 50 de ani de restaurare, motiv pentru care vă rugăm să cercetați arhivele dumneavoastră din anii de început ai carierei, pentru a prezenta publicului ceea ce considerați că este elocvent pentru relevarea scopului propus. Intenționăm să creăm o tradiție prin care anual să prezentăm domeniul conservării-restaurării, un domeniu vast, prețios și cu o mare încărcătură informațională privind identitatea noastră națională.

Vă rugăm, specificând categoria cu care veți participa, să confirmați prezența până pe data de 20 noiembrie, la următoarea adresă de email: savairina@yahoo.com sau la telefon 0763618358.

Primirea lucrărilor 
-vineri 22 noiembrie, între orele 13-18 și
-sâmbătă 23 noiembrie, între orele 9-13 
la sala Theodor Pallady a Academiei Române, Calea Victoriei 125.

Vă mulțumim anticipat,

Președinte AFAPRR, dr. Irina Sava