Invitație de participare - Expoziția "Demnitatea umană"

Evenimentul expozițional cu tema "Demnitatea umană" se va desfășura la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, în data de 09 septembrie 2023, și convoacă un număr de cel puțin 15 artiști profesioniști din Domeniul Artelor Vizuale care să răspundă provocării propuse prin realizarea unor lucrări ce vor fi valorificate prin expunerea lor pe simezele Galeriilor Imago și Ermineia.
Evenimentul se aliniază la cerințele propuse de conferința IAMS 2023.

CALENDAR DESFĂȘURARE:
- Înscrierea participanților: până în 31 august 2023;
- Primirea lucrărilor: 04-05 septembrie 2023;
- Panotarea expoziției: 06-07 septembrie 2023;
- Vernisajul expoziției: 09 septembrie 2023;

Înscrierea se face online, pe adresele de e-mail claudia.trif@ubbcluj.ro/ gabriel.solomon@ubbcluj.ro și trebuie să conțină numele autorului, titlul lucrării, o poză 300 dpi, dimensiunile lucrării și tehnica în care este realizată.

Este organizat de Departamentul de Studii Iconografice al Centrului de Studii Misionare și Nomocanonice al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România.


REGULAMENT DE PARTICIPARE

Art.1. Organizatorii au dreptul de a folosi imagini ale lucrărilor expuse, fără plata către autor, cu scopul promovării expoziţiei, în materialele publicitare ale expoziţiei în scop de informare, marketing şi educaţional, inclusiv în catalogul electronic online și în orice alt context pe care organizatorul îl consideră necesar.
Art. 2. Pot participa la expoziție membrii ai UAP, studenți UNARTE, studenți și absolvenți din domeniul Artelor Vizuale.
Art. 3. Lucrările trebuie să fie dotate cu sistem de prindere, să aibă menționate pe verso următoarele elemente de identificare: numele autorului, titlul lucrării, tehnica realizării, dimensiunile, telefon, email. Nu vor fi expuse lucrările care nu respectă cerinţele!
Art. 4. Pentru lucrările trimise prin curier, pe colet trebuie precizată adresa completă, inclusiv numărul de telefon mobil. În interiorul coletelor ce conţin lucrări ale mai multor artiști solicităm lista cu autorii. Costul transportului lucrărilor dus-întors va fi suportat de către fiecare participant.
Art. 5. Nu se acceptă trimiterea lucrărilor prin poștă.
Art. 6. Organizatorii nu-şi asumă responsabilitatea pentru deteriorarea sau pierderea lucrărilor trimise prin curier.
Art.7. Pe întreaga durată a expoziţiei, participanţii nu îşi pot retrage lucrările, decât în mod excepțional, personal, pe bază de proces verbal, după obținerea acceptului organizatorului.
Art. 8. Ridicarea lucrărilor se va face în data stabilită și anunțată din timp. Ulterior recuperarea lucrărilor se face în funcție de disponibilitatea organizatorului, de comun acord prin programare telefonică. Pentru o lună de întarziere se percepe taxă de depozitare de 50 de lei. Din a treia lună lucrarea intră în patrimoniul Asociației. PARTICIPANȚII CARE NU RIDICĂ LUCRĂRILE LA TIMP CONTACTEAZĂ DOAR CURATORUL/ ORGANIZATORUL, NU CONDUCEREA INSTITUȚIEI CARE A GĂZDUIT EVENIMENTUL.
Art. 9. Participanţii vor accepta panotarea lucrărilor în expoziţie așa cum a fost hotărâtă de către comisie şi vor respecta regulamentul.
Art.10. Participanții își asumă orice incident care poate degrada lucrarea (spre exemplu: inundații, cedarea simezei, zgărieri - atenție icoane pe sticlă! - etc). Nu se pot cere despăgubiri.
Art.11. Participanții au obligația mai întâi de a citi prezentul regulament și apoi să înregistreze lucrările.

 

 

Descriere imagine