In Memoriam Corneliu ANTIM

Acum șase ani, în data de 23 august 2016, Maestrul Corneliu ANTIM și-a început Marea Calatorie spre cerurile unde se va odihni după o viață aprigă și tumultuoasă, viață plină de sacrificii și închinată în primul rând artelor și creatorilor de frumos.

Corneliu Antim s-a născut în data de 4 septembrie 1942 la Ploiești. A urmat cursurile liceale la Liceul I.L. Caragiale din Ploiești până în anul 1960 după care a fost studentul Facultății de Limba și Literatura Română a Universității din București pe care a absolvit-o în anul 1965. A făcut cursuri de politologie în cadrul Institutului de Perfecționare și Conducere în anul 1972 și studii de istoria și teoria artei în anul 1974.

Critic de artă, istoric de artă, scriitor, jurnalist de artă și artist plastic deopotrivă, mult apreciat, însa și mult cirticat, Corneliu ANTIM a analizat și a scris cu acribie în studiile sale de specialitate despre eforturile colegilor săi de breaslă, ale prietenilor săi și mai ales și ale inaintașilor ilustri ai artelor frumoase din țara noastră.
În anul 1978 a fost premiat la Festivalul Filmului Documentar de la Berlin pentru un documentar despre Dimitrie Paciurea.

**România Liberă**, **Curentul**, **Realitatea Românească** și multe alte publicații s-au bucurat de-a lungul anilor de colaborarea maestrului Corneliu Antim.
După anul 1990 a dezvăluit publicului și propriile sale lucrări de sculptură și grafică și a editat și a prefațat numeroase cataloage de expozitii.

A susținut artiștii plastici religioși și restauratorii din România în demersurile lor de a înființa Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare, asociație profesională afiliată Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Din anul 2014 a acceptat să fie ales Președinte de Onoare al acestei asociații filială a uniunii creatorilor de artă plastică din țara noastră și a susținut organizarea Anualelor de Artă Religioasă din anii 2014, 2015 și 2016 ca și a expozițiilor filialei din acești ani printre care menționăm **Artiști Români la Nord și la Sud de Dunăre**, **Pași spre Lumină**, **Sărbătoarea Breslei** de ziua Sf. Ap. Luca - 18 octombrie.

Domnul Dumnezeu sa îi daruiască pace, liniște și odihnă!

Descriere imagine

Portret realizat de pictorul Stefan Potop, premiat la Bienala naționala „Ion Andreescu” – Buzău-2012