Expozitiile filialelor teritoriale ale UAP din România

Alba Iulia

Joi, 8 februarie 2018, la Galeriile de artă ale municipiului Alba Iulia a avut loc vernisajul expoziției ce reunește lucrări ale tuturor artiștilor care au participat la Taberele Internaționale ale Fundației Ianza-Art Inter-Cultural 2013 – 2017.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Filiala Alba Iulia a Uniunii Artiștilor Plastici din România (presedinte al filialei Alexandru Nicolae Ispas).

Expozitia se desfăsoară in perioada 8-28 februarie 2018 si este găzduită de Galeriile de artă ale municipiului Alba Iulia, Bd. 1 Decembrie 1918, bl. M 9, parter.

Descriere imagine


Brăila

La Brăila sunt două evenimente sub egida Filialei locale a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Expoziția ,,BALCIC – iunie 2017”

Filiala Brăila a Uniunii Artiștilor Plastici din România (preşedinte al filialei Gheorghe Mosorescu) a deschis pe  1 februarie 2018 a expoziției ,,BALCIC – iunie 2017”, la Galeria de Artă Brăila. Vernisajul expoziției a avut loc sâmbătă, 3 februarie 2018. Expoziția se poate vizita în perioada 1 – 23 februarie 2018, cu program de vizitare: L-V: 9.00 – 16.00; S, D, : 11.00 -14.00, Galeria de Artă a Centrului de Creație Brăila.

În tabăra din perioada 27 iunie – 3 iulie 2017, organizată de Filiala Brăila a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Balcicul a fost văzut astfel prin ochii și sufletele noastre: Relu Angheluţă, Sterica Badalan, Ecaterina Balica, Campeanu Dinu, Nela Constantinescu, Vasilica Gavrilă, Macarie Crenguta C, Florian Mihăilescu, Moscu Angelica Deacu, Mosorescu Bogdan, Gheorghe Mosorescu, Ion Radu, Florentin Stoian, Visan Teodor.

Descriere imagine


Salonul National de Plastică Mică Brăila,  editia a XlX-a, 2018

A XIX-a ediție a Salonului Național de Plastică Mică – Brăila, închinată împlinirii a 650 de ani de atestare documentară a municipiului Brăila, va avea loc pe simezele Galeriei de Artă Brăila,  în perioada 24 februarie – 21 martie 2018.  Componența Salonului este formată atât din cadre universitare din București, Timișoara, Iași, Galați, Constanța, cât și din proaspăt absolvenți de studii superioare de artă din intreaga tară,  pentru că Salonul rămâne în continuare fidel conceptului său inițial: urmărirea evoluției în timp, atât a artei contemporane – în diverse stadii -, cât și a multora dintre artiștii participanți la mai multe ediții. Prezentarea va fi făcută de Dr. Maria Stoica – şef Secţie Artă la Muzeul Brăilei ,, Carol I” . Organizatorul evenimentului și curatorul expozitiei este scenograful Gheorghe Mosorescu,  preşedinte al filialei Brăila a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Descriere imagine


Galaţi

La Muzeul de Artă Vizuală  din Galati s-a deschis  vineri, 2 februarie 2018, expoziția “Salonul Anual al Filialei U.A.P.R. Galaţi – 2017”. Expoziția, organizată în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala Galaţi, cuprinde o selecţie de lucrări realizate de 42 de artişti. Aceste lucrări au fost prezentate în cele patru Saloane ale U.A.P.R. Galaţi desfăşurate anul trecut.

Expozitia  este găzduită de Muzeul de Artă Vizuală Galaţi , Str. Tecuci nr. 7, bl. V3.

„Cei 42 de participanți la expoziția deschisă la Muzeul de Artă Vizuală sunt plasticieni cu diferite orientări stilistice, reprezentând tendințe diverse, în funcție de generație și de structura propriei personalități, unii dintre ei având un palmares bogat al participărilor la expoziții naționale și internaționale. În opera lor întâlnim un amplu evantai de opțiuni, de viziuni, de la cultivarea valorilor perene, clasice, de unde nu lipsește o percutantă observație a realității, la orientări ce dezvoltă coordonate ale postimpresionismului și până la accentul pus pe expresia metaforică, pe simbol, pe sugestii abstractizante, gestualiste, ce-l conectează pe privitor la semnificații majore ale lumii contemporane.” (Mariana Cocoș-critic de artă)

Descriere imagine


Ploiesti

Filiala Ploiești a Uniunii Artiștilor Plastici din România(preşedinte al filialei Marcel Bejgu) a deschis in luna februarie 2018 “Expozitia de grafică”, cu lucrări pe simeze semnate de membri Filialei prahovene. Expozitia este găzduită de Galeria de artă din Ploiesti, situată in Piata Victoriei nr. 4, se poate vizita pe tot parcursul lunii februarie 2018.

Descriere imagine


Târgu Jiu

Filiala Târgu Jiu a a Uniunii Artiștilor Plastici din România(presedinte al filialei Vasile Fuiorea ),  în colaborare cu Centrul de Cercetare Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Ordinul Arhitecților din România- Filiala Teritorială Oltenia, Uniunea Arhitecților din România- Filiala Județeană Gorj, a deschis pe  8 februarie 2018,  la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu, Strada Traian nr 27 ,  expoziția „Anuala de arhitectură Oltenia 2017- Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți, Teleorman ”. Expoziția este deschisă publicului în perioada 8 –18 februarie 2018.

Curatori : arh. Doru Pasăre, arh. Mihai-Iacob Maicovschi, Vasile Fuiorea

Descriere imagine


Grupaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; afilieri: Visarta si Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România, 8 februarie 2018