Expoziția de artă contemporană “Geometrii”

Filiala Râmnicu Vâlcea a UAP din România aduce la cunoștința iubitorilor de artă deschiderea în data de 12 iunie 2020, la ora 17:00, a expoziției ,,GEOMETRII”, ce va avea loc în Galeriile Cozia Pasaj 1 și 2. O expoziție ce reunește peste 30 de artiști în jurul unei teme extrem de bogate în implicații și în semnificații… După cum se știe, geometria stă la baza analizei percepţiei vizuale şi, deopotrivă, a reprezentării artistice. Aceasta face ca relaţia dintre viziune și reprezentare să apropie condiţia artistului de aceea a omului de ştiinţă, amândoi contribuind la îmbogăţirea experienţei umane a perceperii  realităţii.

În artă în general, structura geometrică este prezentă în același timp în perceperea vizuală a realităţii, în procesele de analiză și sinteză a datelor, cât şi în reprezentarea acestora. Din acest motiv, artiștii expozanți au fost chemați prin tema aleasă de curatori, artiștii Ramona Șlug și Mihai Chițu, să-și scrie/descrie/dezvăluie propriul mod de interacțiune cu geometria în creația lor.

O temă provocatoare, ce a suscitat o mare varietate de răspunsuri pline de savoare din partea tuturor participanților, în număr de 33, le puteţi citi numele pe afiș. Coordonator: Gheorghe Dican.

Vă așteptăm deci să redescoperiți alături de noi geometria în forma sa cea mai expresivă: arta!

 

Descriere imagine