Vernisajul și decernarea premiilor la Concursul naţional de creaţie plastică "Arta- între talent si dăruire"

Vernisajul concursului naţional de creaţie plastică "ARTA- între talent si dăruire" și decernarea premiilor va avea loc sâmbătă, 18 mai 2019, la Grădinița Voinicel II din orașul Chitila, judeţul Ilfov. Concursul cuprinde doua secțiuni: creație plastică si icoane pe sticlă. La secțiunea icoane pe sticlă, din juriul de specialitate fac parte și 3 membri ai Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România: Cristina Georgescu, membru titular AFAPRR, membru al Consilului Director al AFAPRR- delegată pentru a mă însoți în comisia de jurizare de dr. Irina Sava, specialist restaurator, preşedinte AFAPRR; Cristina Aurelia Ionescu Berechet, membru stagiar AFAPRR ; Claudiu Victor Gheorghiu - invitat direct de organizatori, inclusiv în calitate de partener media pe 30 aprilie 2019, membru titular AFAPRR , totodată consilier media si al Consilului Director al AFAPRR , membru al Consiliului Director al Visarta(Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale). 
A consemnat pentru AFAPRR şi partenerii media ziarul Jurnalul Bucurestiului & agenția de presă Intell News : Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al agentiei de presă Intell News şi al ziarului Jurnalul Bucurestiului, publicist comentator al ziarului Ultima Oră, 13 mai 2019.
Vezi articolul din Jurnalul Bucurestiului : https://jurnalulbucurestiului.ro/concursul-national-de-creatie-plastica-arta-ntre-talent-si-daruire/

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 1 februarie – 1 iunie 2019 va avea loc în orașul Chitila, judeţul Ilfov, CONCURSUL NAŢIONAL DE CREAȚIE PLASTICĂ „ARTA – ÎNTRE TALENT ȘI DĂRUIRE”.
Aflat la a V-a ediție și organizat de Fundația Prețuieste Clipa, în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Prof. Ion Vişoiu” din orașul Chitila, din acest an este înregistrat și in Calendarul Activităţilor Extraşcolare Naţionale (CAEN) aprobat de Ministerul Educației Naționale.
Retrospectiva editiei anterioare ne dovedeste a fi unul dintre cele mai mari concursuri artistice din Capitală, și nu numai! În total au dat curs invitației noastre 400 profesori coordonatatori din toata ţara, plus Republica Moldova şi Grecia, însumând peste 1400 lucrări de creație plastică și 200 icoane pe sticlă.
Ediția a V-a a constituit un nou record pentru noi, astfel din cei 3000 elevi inscrisi din toată tara, Republica Moldova si Ucraina, juriul a decis acordarea a 170 premii pentru fiecare categorie de vârstă.
In total in această ediție s-au inscris 1700 elevi la secțiunea creatie plastică si 300 elevi la secțiunea icoane pe sticlă, 600 profesori coordonatori in toate județele țării.
Concursul cuprinde doua secțiuni: Creație Plastică – cu tematica " LOCUL COPILĂRIEI MELE", unde elevii vor surprinde peisaje ale naturii din orașul natal, activitățile și jocurile copilăriei, momente și persoane dragi care stârnesc emoții, monumente istorice, obiective turistice care și-au pus amprenta asupra copilăriei lor, iar in cadrul secțiunii Icoane pe sticlă tematica este " CHIPUL MÂNTUITORULUI IISUS HRISTOS în iconografia tradițională românească ". Lucrările din secțiunea Icoane pe sticlă vor surprinde scene biblice din viața Mântuitorului Iisus Hristos, Maica Domnului cu Pruncul, compoziții ce îl evidențiază pe Iisus.
Concursul face parte din categoria activităţilor extraşcolare şi este deschis participării tuturor elevilor din ciclurile de învățământ sau cluburi de artă: primar, gimnazial si liceal. Concursul este gratuit şi nu percepe nicio taxă de participare. In urma unei selectii, cei mai talentati elevi din judetele limitrofe vor participa la etapa directă, care va avea loc sâmbătă, 18 mai 2019, incepând cu ora 9.00, la Grădinița Voinicel II din orașul Chitila, judeţul Ilfov, unde timp de 4 ore vor picta in aer liber un peisaj din natură sau o icoană pe sticlă.
Vernisajul concursului și decernarea premiilor va avea loc pe 18 mai 2019, la Grădinița Voinicel II din orașul Chitila, judeţul Ilfov. Se vor acorda premiile I, II și III și premii speciale pentru fiecare secțiune și grupă de vârstă. Premiile și diplomele vor fi înmânate la festivitatea de premiere. Se acordă diplome de participare tuturor elevilor. Premiile vor fi oferite cu spijinul sponsorilor. Lucrările din cadrul secțiunilor vor fi publicate în catalogul ediției. Juriul concursului este constituit din artiști plastici, aparținând Uniunii Artiștilor Plastici din România și inspectori de specialitate.
Persoană de contact: Elena Adriana Popa - Responsabil proiect. Tel: 0746513222

Descriere imagine Descriere imagine Descriere imagine Descriere imagine