Dincolo - Nicolae Sava @ Cercul Militar Național

Nicolae Sava: expoziţia de pictură “Dincolo” la Galeria Artelor a Cercului Militar Naţional

Uniunea Artiștilor Plastici din România si AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România au plăcerea să vă invite luni, 24 septembrie 2018, ora 17:30, la vernisajul expozitiei “Dincolo”, cu lucrări pe simeze semnate de Nicolae Sava, pictor-restaurator.

Expoziția de pictură este găzduită de Galeria Artelor a Cercului Militar Naţional și va fi deschisă de Pavel Susara, critic de artă. Curator al expoziției: Irina Sava.

Parteneri media: Artportfolio, Televiziunea online Senso TV prin programul „Catena pentru artă”, Revista Culturală Leviathan, ziarul Ultima Ora , ziarul Jurnalul Bucurestiului, Intell News.

Nicolae Sava este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și unul dintre fondatorii Filialei de Artă Plastică Religioasă și Restaurare, în prezent vicepreședinte al Comisiei Profesionale a AFAPRR. Nicolae Sava este considerat a fi unul dintre cei mai importanti restauratori români; a predat timp de 40 de ani la UNARTE din Bucureşti şi a fost zeci de ani membru al Comisiei de pictură bisericească a Patriarhiei Române. De numele său se leagă înfiinţarea în anul 1973 a Secţiei de restaurare – patrimoniu şi pictură bisericească din cadrul Universităţii Bucureşti, dar şi restaurarea unor monumente de artă religioasă cum ar fi pronaosul de la Biserica Doamnei (sec. XVII) din Bucureşti şi pictura murală în frescă de la Mânăstirea Humor (sec. XVI), din judeţul Suceava, acolo unde a înfiinţat o adevărată şcoală de restauratori.

Descriere imagine