ANUALA DE ARTĂ PLASTICĂ RELIGIOASĂ ȘI RESTAURARE - 2022

Urmând tradiția ultimilor ani, Asociația Filiala de Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România (A.F.A.P.R.R. a U.A.P.R.) organizează și vă invită la a opta ediție a Anualei de Artă Religioasă, realizată în parteneriat cu prestigiosul Muzeu Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București.

Evenimentul se dorește a fi un frumos pretext de prăznuire a sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim care mergând la patimă de bunăvoie pentru mântuirea noastră, a tuturor, a răstignit pe cruce păcatele noastre, eliberându-ne.

 Totodată Anuala de Artă Religioasă este un prilej de întâlnire întru bucurie a artiștilor plastici de artă religioasă și restaurare, a altor artiști plastici din spațiul cultural românesc, colaboratori constanți ai expozițiilor organizate de către filiala noastră, cu cele mai recente creații specifice breslei noastre, conturând și o imagine de ansamblu a evoluției și tendințelor în arta sacră contemporană.

Expoziția se va desfășura în perioada 17 aprilie – 08 mai 2022 la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din București, sălile arondate expoziției fiind „Sala H.H. Stahl” și „Foaierul H.H. Stahl”. Vernisajul va avea loc în Duminica de Florii, pe 17 aprilie 2022, la ora 14.00.

Prezintă criticul de artă dr. Marius Tița și  istoricul și teologul Florin Șerbănescu - consilier patriarhal, preot paroh al Bisericii Sf. Stelian – Lucaci din București.

Vă așteptăm să ne bucurăm de multă culoare și de o primăvară frumoasă!

                                               

Consiliul Director al A.F.A.P.R.R. a U.A.P. din România

 

Descriere imagine