Vernisaj Anuala 2016 - Video

Vernisajul Anualei de Artă Religioasă și Restaurare 2016 ” Ipostaze ale sacrului” (care include si expozitia ” Patimi intru bucurie”, cu lucrări semnate Florian Mihăilescu) a avut loc în Duminica Floriilor, 24 aprilie 2016; în anul 2015, a fost inaugurată această tradiție a breslei noastre de a avea la o anumita dată expoziția anuală și într-un anume loc, în sediul unuia dintre cei mai importanți parteneri instituționali ai breslei noastre.

Au tinut alocuțiuni (în ordine cronologică): Dr. Aurelia Tudor, reprezentând conducerea Muzeului; Dr. Marius Tita, critic de artă și redactor-sef la Radio Romania International; Conf. univ. dr. Ioana Gabriela Beldiman – Director Departament Facultatea de Istoria și Teoria Artei, UNARTE Bucuresti; pictor restaurator Dr. Irina Sava, cea care a rostit mesajul de bun venit pentru noii membri AFAPRR; Părintele profesor Florin Şerbănescu, consilier patriarhal, parohul Bisericii “Sf. Stelian” – Lucaci din Bucureşti, membru AFAPRR, realizator de emisiuni culturale la TRINITAS TV.

Criticul de artă Roxana Păsculescu a oferit în exclusivitate agenției de presă Intell News și ziarului Jurnalul Bucurestiului (parteneri media ai evenimentului), după vernisaj, câteva consideratii despre eveniment, manifestare care a cuprins cele 2 expoziții deschise în Duminica FLORIILOR : Anuala de Artă Religioasă și Restaurare 2016 ” Ipostaze ale sacrului”, care include și expoziția ” Patimi intru bucurie” cu lucrări semnate Florian Mihăilescu.

Film realizat de Claudiu Victor Gheorghiu, artist vizual, istoric; afilieri: membru Asociatia Filiala Arta Religioasa si Restaurare: AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România si VISARTA; consilier media si al Comitetului Director al Asociatia Filiala Arta Religioasa si Restaurare a UAP : AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România ; Senior editor al paginii de Cultură a Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului si redactor , consilier tematic Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe si Serviciul specializat de presă LOnews.

Trinitas TV