Fresca Bisericii „Sfântul Nicolae” din Câmpina a fost sfințită

Image description Slujba de sfințire a picturii Biserici 'Sfântul Nicolae' din Cartierul Slobozia a avut loc duminică, 13 noiembrie și a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu un sobor de 14 preoți. A fost un moment deosebit, la care au participat foarte mulți credincioși îmbrăcați în costume populare.
După sfințirea veșmântului iconografic al lăcașului de cult, părintele episcop Timotei Prahoveanul a săvârșit Sfânta Liturghie. 'Din puţina mea experienţă în aceste locuri, vreau să vă spun că nu am mai întâlnit o asemenea comunitate cum este cea de aici. Ordinea aceasta desăvârşită la slujbă, fără cuvinte de prisos, fără mişcări care nu au rost în timpul slujbelor, mai ales această preocupare şi pregătire deosebită pentru momentul sfânt al cuminecării ne arată că oamenii păstoriţi de preoţi buni ajung la măsura cunoaşterii şi a unei râvne duhovniceşti care îi aşază în ceata celor care Îl iubesc pe Domnul Hristos. Îi mulţumim lui Dumnezeu că există astfel de locaşuri, cu frumuseţi nepământene, că există şi credincioşi buni care le împodobesc, pentru că lauda unui astfel de locaş nu este numai pictura, chiar de este ea foarte bine realizată, ci lauda o reprezintă credincioşii care vin permanent la biserică şi care înţeleg taina Liturghiei şi adevărurile de credinţă, prin cateheza şi predica preotului. De aceea, în această zi se cuvine să aducem mulţumire lui Dumnezeu pentru întreaga şi frumoasa muncă, dar se cuvine să mulţumim şi credincioşilor, celor prin a căror râvnă s-au realizat toate acestea', le-a spus celor prezenți Preasfinţitul Părinte Episcop Timotei.

La final, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul i-a oferit părintelui Petru Moga 'Crucea Patriarhală', cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române, pentru cei peste 25 de ani de slujire în Parohia 'Sfântul Nicolae' din Câmpina. De asemenea, pictorul Grigore Popescu Muscel, cel care a realizat în decursul a zece ani (2006-2016) minunatul veșmânt iconograf al Bisericii 'Sfântul Nicolae', a primit Ordinul 'Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul' cu medalie.

(Sursa - ziarul 'Lumina')