Expozitia "Pasi spre Lumina" deschisa la Galeria Orizont

Image description

Expoziția de iarnă a Asociației Filiala Artă Religioasă și Restaurare a UAPdin România se intitulează anul acesta -„Pași spre Lumină”.
Expoziția de la sfârșitul acestui an reia o tradiție mai veche a manifestărilor care aduc pe simeze lucrări semnificative realizate în anul ce stă să se sfârșească.

Tematica expoziției, așa după cum reiese și din titlu dorește să afirme importanța artei sacre, artă ce este menită să lumineze această lume și să reliefeze importanța actului de restaurare deoarece redă strălucirea pierdută, operelor și monumentelor ce s-au deteriorat în decursul vremii.
Efortul de restaurare și creația de artă sacră reușesc să facă importanți “pași spre lumină”, lucru ce poate lesne fi regăsit într-un astfel de demers expozițional.

Expoziția își propune deci, să readucă în peisajul expozițional bucureștean din perioada sărbătorilor de iarnă o altfel de expoziție.

Totodată, dorim să prezentăm și rezultatele extraordinare obținute de colegii restauratori, în decursul ultimilor ani.
Motto-ul expozitiei este prin urmare, un citat din Apostolul Luca, protectorul artistilor si al restauratorilor de arta: “Ia seama, dar, ca lumina care este in tine sa nu fie intuneric!”- Luca 11:35.
Vernisajul expoziției are avea loc miercuri, pe 23 decembrie 2015, ora 17.00 la Galeria Orizont din Capitală.
Parteneri în organizarea expozitiei sunt Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti și Muzeul Național al Harților și Cărții Vechi.

Parteneri media sunt Lăcașuri Ortodoxe-LO News și Jurnalul Bucureștiului.
Expoziția va fi prezentată de dr. Vivian DRAGOMIR, director de proiecte la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti și de dr. Roxana PĂSCULESCU, critic de artă și realizator Radio România Cultural.
Curatorii expoziției sunt Cristian OLTEANU și Florin-Ionuț FILIP.