”Artiști evrei în dialog multinațional”

Autor proiect – Angela Scarlat 5 iulie 2016

Muzeul National al Satului ”Dimitrie Gusti” și Angela Scarlat - autor proiect au plăcerea să vă invite la amplul eveniment ”Artiști evrei în dialog multinațional” desfășurat în ziua de 5 iulie 2016, orele 12.00 – 19.00, la sediul Muzeului Satului din Șos. Kiseleff nr. 30.

Evenimentul cuprinde expoziția cu participare internațională ”Artiști evrei în dialog multinațional”, Colocviul Internațional ”Contribuții evreiești la constituirea României moderne” și un spectacol artistic «a la française», cu artiști de la Theatre d’Or din Paris.

Proiectul are ca nucleu artiști israelieni, născuti la Bacau și a fost prezentat în anul 2015 la Institutul Cultural Român din Paris și la cel din Tel Aviv. Artiști de pe trei continente precum și intregul program al manifestarii servesc idealurilor umaniste de cunoaștere și valorificare a diferențelor de cultura și tradiții.

La colocviu își vor prezenta contribuțiile științifice dr. Aurel Vainer, conf. dr. Ovidiu Morar, pr. prof. univ. Valentin Ilie, pr. prof. dr. Emilian Cornitescu, Emil Nicolae Nadler, prof. Gila Miller, Dragoș Preda și Angela Scarlat. Este o ocazie ca oaspeții din țară și din străinătate să se întâlnească și să discute, într-o atmosferă «bon enfant», fie în spațiile elegante și luminoase ale muzeului, fie la o plimbare în Satul Nou – proiect de dezvoltare al Muzeului Satului deschis pentru public în luna mai a acestui an cu ocazia împlinirii a 80 de ani de existență.

La ora 17.30 va avea loc vernisajul expoziției internaționale de grafică, fotografie și sculptură cu participanți din România, Israel, Franța, Belgia, India, Columbia și prezentată de către criticul Marius Tița. Lucrările acestora vor putea fi admirate în cadrul expoziției, în perioada 5 iulie – 28 august 2016, Sala H. H. Stahl și Foayer (Miercuri – Duminică – 10.00 – 18.00).

Ziua se va încheia cu spectacolul «Performanțe poetice » dupa Fernando Pessoa (18.30 – 19.00), cu participarea lui Raul Castaneda și a actriței de origine portugheză, Marie Lopes de la Theatre d’Or din Paris.

Mai multe informații:
Biroul Relații Publice:
021 319.91.03/178
Secretariat Muzeu:
telefon fix: 021 317.91.03, fax: 021 317 90 68

Image description

Image description